دفتر معاونت اقتصادی نخستوزیر گروه طالبان اعلام کرد که کمیسیون اقتصادی این گروه در نشست روز چهارشنبه ( ۱۷ ثور/اردیبهشت) پالیسیهای جدید خودکفایی خراسانافغانستان را در زمینههای مرغداری، تولید لبنیات و روغن نباتی تأیید کرده است.
بر اساس گزارش این دفتر، پالیسیهای جدید پس از بررسی همهجانبه در کمیسیون اقتصادی به تصویب رسیدهاند. دفتر معاونت اقتصادی گروه طالبان تصریح کرده است که هدف از این پالیسیها، دستیابی به خودکفایی در تولید گوشت مرغ، دانه، تخممرغ، لبنیات و روغن نباتی است.
در بخشی از این اعلامیه آمده است که «سکتور مرغداری خراسانافغانستان در حال نزدیک شدن به خودکفایی در تولید گوشت و دانه است و با عملیشدن این پالیسی، در تولید تخممرغ نیز به خودکفایی دست خواهیم یافت.»
در حال حاضر، طبق اطلاعات دفتر معاونت اقتصادی گروه طالبان، حدود ۱۴ هزار فارم مرغداری در سراسر خراسانافغانستان فعالیت دارند که بهطور مستقیم برای ۱۰۰ هزار نفر و بهطور غیرمستقیم برای ۳۰۰ هزار نفر اشتغالزایی کردهاند.
به اساس این گزارش، پالیسی خودکفایی در بخش لبنیات نیز قرار است تولید و پروسس لبنیات در داخل کشور را تقویت کند و رشد بخش مالداری را به همراه داشته باشد. دفتر معاونت اقتصادی همچنین از کشت ۲۸۹ هزار هکتار زمین در ولایتهای مختلف خراسانافغانستان برای تولید نباتات مورد نیاز برای تولید روغن نباتی خبر داده است. این نباتات شامل پنبه، سویابین، کنجد، شرشم، زغر و آفتابپرست میباشد.
طبق این اعلامیه، با تطبیق مرحله اول طرح خودکفایی در بخش تولید روغن نباتی، حدود ۳۰ درصد از نیازهای کشور در این زمینه تأمین خواهد شد.
کمیسیون اقتصادی گروه طالبان همچنین تأسیس شش مجتمع زراعتی، نمایشی و ترویجی را در ولایتهای هلمند، هرات، ننگرهار و بلخ تأیید کرده است. این مجتمعها قرار است در ۴۴۷۹ جریب زمین احداث شوند و خدمات بهروز و مکانیزه در زمینه زراعت را به کشاورزان خراسانافغانستانی ارائه دهند.
این در حالی است که گروه طالبان در حالی تصویب و تأسیس طرحهای مختلف اقتصادی برای توسعه کشور هستند، وضعیت اقتصادی خراسانافغانستان همچنان با مشکلات جدی مواجه است. پس از تسلط گروه طالبان بر خراسانافغانستان، فقر و بیکاری در این کشور افزایش یافته و در حال حاضر، بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.