انتقاد گسترده از طرح «موزائیک خراسان‌افغانستان» سازمان ملل در نشست روند آنتالیا

انتقاد گسترده از طرح «موزائیک خراسان‌افغانستان» سازمان ملل در نشست روند آنتالیا

در نخستین روز از چهارمین دور گفت‌وگوهای «روند آنتالیا»، نمایندگان افغانستان و فعالان مدنی به‌شدت از طرح «موزائیک خراسان‌افغانستان» که از سوی سازمان ملل متحد تهیه شده است، انتقاد کردند. آن‌ها این طرح را به‌عنوان تلاشی برای کوچک‌نمایی مخالفان گروه طالبان و امتیازدهی به این گروه تلقی کردند.

نصیراحمد اندیشه، نماینده خراسان‌افغانستان در ژنیو، در ابتدای نشست اظهار داشت که در این طرح، مخالفان گروه طالبان، زنان و نیروهای مدنی «کوچک‌نمایی» شده‌اند. او افزود که در این طرح، طالبان به‌عنوان «ذی‌نفع اصلی» معرفی شده‌اند و مردم خراسان‌افغانستان، مدافعان حقوق بشر، زنان و جامعه مدنی به‌عنوان «سایر ذی‌نفعان» یاد شده‌اند.

مصطفی مستور، وزیر پیشین اقتصاد خراسان‌افغانستان، نیز در این نشست گفت که «ما فکر نمی‌کنیم که طرح موزائیک بتواند سازوکار مناسبی برای عبور خراسان‌افغانستان از بن‌بست فعلی به‌سوی آینده‌ای بهتر و تشکیل دولت فراگیر باشد».

بسم‌الله تابان، کارشناس امنیتی، نیز در میزگردی که در این مورد برگزار شد، اظهار داشت که «طرح موزائیک خراسان‌افغانستان»، امتیاز سازمان ملل متحد برای گروه طالبان است. او افزود که در این طرح، ضمن نادیده گرفتن مردم خراسان‌افغانستان و نهادهای دموکراتیک، خواسته‌های سازمان ملل متحد از گروه طالبان نیز «کاملاً مبهم، غیرقابل اندازه‌گیری و در نهایت کلی‌گویی است».

نبیله مصلح، فعال حقوق زنان، نیز از «طرح موزائیک خراسان‌افغانستان» انتقاد کرد و گفت که در این طرح، تعریف درستی از حضور دیگر نیروهای سیاسی-مدنی خراسان‌افغانستان وجود ندارد و هیچ اشاره‌ای به حضور زنان در سیاست و حکومت‌داری در این طرح دیده نمی‌شود.

«طرح موزائیک خراسان‌افغانستان» به‌تازگی از سوی دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در خراسان‌افغانستان (یوناما) و در گفت‌وگو با مقام‌های گروه طالبان و نمایندگان جامعه بین‌المللی تهیه شده است. مطابق این طرح، خواسته‌های عمده سازمان ملل متحد و جهان از گروه طالبان تشکیل دولت فراگیر، رعایت حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و مبارزه با تروریسم است. اما گروه طالبان از سازمان ملل متحد و جهان خواسته‌اند که تحریم‌ها رفع شود، تعامل ادامه یابد و دارایی‌های مسدودشده خراسان‌افغانستان آزاد گردد.

این در حالی است که نمایندگان سیاسی حکومت پیشین خراسان‌افغانستان در خارج کشور و فعالان مدنی پیش از این نیز از این طرح انتقاد کرده‌اند و گفته‌اند که در آن به دیدگاه آنان توجهی نشده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=13694

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.