مردم اردن با اعلان جنگ علیه ترامپ می‌گویند ما به کمک‌های شما نیاز نداریم

مردم اردن با اعلان جنگ علیه ترامپ می‌گویند ما به کمک‌های شما نیاز نداریم

منبع: القدس العربی

واکنش‌های اعضای مجلس نمایندگان اردن و بسیاری از نخبگان جامعه در روز پس از دیدار پرتنش میان ملک عبدالله دوم و رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، بار دیگر فضایی از تأمل سیاسی و ملی را ایجاد کرده است، به‌ویژه پس از مطرح شدن دیدگاه‌هایی از سوی چهره‌های مخالف، از جمله گروه‌های اسلامی که معتقدند ترامپ علیه اردن اعلان جنگ کرده است.

در نشست داغ پارلمان اردن در روز چهارشنبه(۲۴ دلو/بهمن)، سخنان تند و انتقادی علیه آمریکا و روابط دوجانبه با آن کشور مطرح شد. در این جلسه، رئیس مجلس، احمد الصفدی، از نمایندگان خواست تا استقبال مردمی گسترده‌ای از پادشاه پس از بازگشتش از واشنگتن سازمان‌دهی کنند. این پیشنهاد هم‌چنین توسط فعالان رسانه‌ای، نمایندگان مجلس، و رهبران جنبش‌های مردمی حمایت شد.

صالح العرموطی، یکی از نمایندگان مجلس، اظهارات ترامپ در دیدار با ملک عبدالله را “اعلان جنگ مستقیم علیه اردن” توصیف کرد و خواستار اقدام فوری دولت و شکایت از رئیس‌جمهور آمریکا در دادگاه کیفری بین‌المللی شد.

ناصر النواصره، نماینده وابسته به جریان اسلامی، اعلام کرد که زمان آن رسیده است که اردن از کمک‌ها و هدایای مالی آمریکا خلاص شود. همچنین، نماینده محمد الظهراوی کسانی را که سخنان پادشاه را تحریف کردند، خائن خواند و اظهار داشت که مخالفت اردن با طرح مهاجرت اجباری فلسطینیان، مورد حمایت همه افراد آزاد و شریف است.

پیش از این، نماینده ینال فریحات، در پاسخ به ترامپ، به طعنه گفته بود که سن “جد اول او” ۲۰۰ سال بیشتر از عمر کل ایالات متحده است.

از سوی دیگر، وزارت خارجه اسرائیل، اعتراض رسمی خود را به دولت اردن ارسال کرد. این اعتراض به نقاشی پرچم اسرائیل در ورودی ساختمان جدید انجمن وکلای اردن مربوط می‌شد که باعث می‌شد رهگذران از روی آن عبور کنند. جالب این‌که این ساختمان تنها چند روز پیش از سفر پادشاه به واشنگتن، توسط ملک عبدالله افتتاح شده بود.

فضای شبکه‌های اجتماعی اردنی‌ها، تحت تأثیر تحلیل‌ها و واکنش‌های مختلف نسبت به دیدار ملک عبدالله با ترامپ قرار گرفت. بسیاری از کاربران، ترجمه نادرست سخنان پادشاه درباره طرح مهاجرت اجباری فلسطینیان در غزه را مورد انتقاد قرار دادند. در ابتدا ادعا شد که سخنان پادشاه توسط الجزیره به‌اشتباه ترجمه شده است، اما بعداً مشخص شد که آنچه ملک عبدالله واقعاً گفته است، با ترجمه‌ای که شبکه الجزیره منتشر کرده بود، تفاوت داشته است. این مسئله باعث جدل گسترده در میان رسانه‌ها و تحلیل‌گران شد.

احمد زیاد ابوغنیمه، فعال و تحلیل‌گر رسانه‌ای، بار دیگر بر لزوم کنار گذاشتن “رسانه‌های محلی بی‌کیفیت” تأکید کرد و خواستار ایجاد یک رسانه رسمی حرفه‌ای و قدرت‌مند برای مدیریت اخبار و تحولات مهم شد.

در همین حال، گروه‌های مردمی اردنی بیانیه‌های متعددی صادر کردند که در آن‌ها بر حمایت از موضع پادشاه در مخالفت با مهاجرت اجباری فلسطینیان تأکید شده است.

ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، نیز تلاش کرد تا با ارائه توضیحات و شفاف‌سازی‌های بیشتر، فضای عمومی داخل و خارج کشور را مدیریت کند. او این توضیحات را از طریق شبکه‌های “سی‌ان‌ان” و “الجزیره” ارائه داد.

در این حالی است، که جنبش حماس نیز اعلام کرد که از موضع اصولی اردن در مخالفت با مهاجرت اجباری فلسطینیان قدردانی می‌کند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=11712

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.