نورالدین ترابی، رئیس اداره آمادگی مبارزه با حوادث طبیعی گروه طالبان، با انتقاد از شرطگذاری جامعه جهانی برای شناسایی حکومت این گروه، گفت که موضوعاتی چون آموزش دختران، اشتغال زنان و تشکیل دولت فراگیر، نباید شرط شناسایی بینالمللی باشد.
ترابی در گفتوگو با تلویزیون شمشاد ادعا کرد که گروه طالبان همهی شرایط حقوقی برای بهرسمیت شناختهشدن را فراهم کردهاند و افزود: «در بسیاری کشورها، تیم برنده در انتخابات کابینه را خود تعیین میکند. در ساختار فعلی ما هم تاجیک، اوزبیک، بلوچ و سایر اقوام حضور دارند.
این میزان فراگیری در بسیاری دولتهای جهان نیز وجود ندارد.»
وی افزود که مسائلی چون کار زنان و تحصیل دختران در جریان توافقنامه دوحه مطرح نشده بود و این موارد، بعدها از سوی کشورهای غربی وارد گفتمان سیاسی شدند. به گفته او: «اگر این شروط اساس مشروعیت بود، چرا همان زمان ما را به رسمیت نشناختند؟»
ترابی همچنین تصریح کرد که طالبان این موضوعات را مسائل داخلی افغانستان میدانند و از کشورهای خارجی خواست تا از مداخله در این امور خودداری کنند. او تأکید کرد که راهحل در تعامل بدون پیششرط است، نه فشار سیاسی.
در رابطه با توافقنامه دوحه میان گروه طالبان و ایالات متحده آمریکا نیز، ترابی مدعی شد که هیچ مادهی محرمانهای در این سند وجود ندارد و گفت: «در توافق هیچگونه معاملهای بر سر اصول اسلامی و ارزشهای ملی صورت نگرفته است. حذف نام رهبران گروه طالبان از فهرست تحریمهای سازمان ملل، یکی از مفاد مهم توافق است که هنوز عملی نشده.»
در مقابل، دولت امریکا بارها اعلام کرده که گروه طالبان به تعهدات خود در توافق دوحه، از جمله جلوگیری از استفاده تروریستی از خاک خراسانافغانستان و انجام گفتوگوهای بینالافغانی، پایبند نبودهاند.
این در حالی است که پیشتر نیز سخنگوی گروه طالبان اعلام کرده بود که توافق دوحه تنها برای یک مرحله مشخص بوده و دیگر مبنای سیاستهای فعلی این گروه نیست.