همزمان با تشدید بحران انسانی در نوار غزه، هشت سازمان اسلامی فعال در اروپا با برگزاری نشست خبری در بروکسل، خواستار توقف فوری جنگ، پایان دادن به آنچه «نسلکشی مردم فلسطین» توسط اسرائیل خواندند، و اتخاذ اقدامات عملی از سوی جامعه جهانی شدند.
در این نشست که با حضور نمایندگان نهادهای اسلامی از کشورهای مختلف اروپایی برگزار شد، بیانیهای مشترک قرائت گردید که در آن نسبت به «نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بینالملل در نوار غزه» هشدار داده شده است.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
«زیرساختهای غیرنظامی به طور هدفمند نابود شدهاند، هزاران نفر جان خود را از دست دادهاند و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی مورد استفاده قرار گرفته است.
مردم هنگام جستوجوی آب و غذا هدف قرار میگیرند و کمکهای انساندوستانه عمداً محدود شدهاند.»
نهادهای امضاکننده این بیانیه همچنین با انتقاد از عملکرد مؤسسات وابسته به برخی دولتها، اعلام کردند:«ساختار کمکرسانی که به آوارگی مردم دامن میزند، نهتنها راهحل نیست، بلکه بحران انسانی در غزه را تشدید میکند.»
در ادامه، این نهادها با اشاره به انتشار گسترده تصاویر و مستندات مربوط به جنایات جنگی در شبکههای اجتماعی، خواستار رسیدگی بیطرفانه و قضایی به این تخلفات شدند.
این بیانیه همچنین نسبت به تشدید وضعیت در کرانه باختری هشدار داده و گفته است:
«سیاستهای اشغال و کوچ اجباری، شرایط را در کرانه باختری نیز به شدت بحرانی کردهاند.»
از دیگر خواستهای مهم بیانیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد: توقف فوری عملیات نظامی و برقراری آتشبس در غزه؛ بازگشایی مسیرهای کمکرسانی انسانی و تأمین فوری غذا و دارو؛ توقف صادرات سلاح به اسرائیل توسط کشورهای اروپایی؛ تداوم روند رسیدگی دادگاه کیفری بینالمللی بدون اعمال فشار سیاسی؛ آزادی فعالیت خبرنگاران بینالمللی در مناطق جنگزده؛ به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین و آزادی اسرای فلسطینی از زندانهای اسرائیل.
این نهادها در پایان ضمن انتقاد از رویکرد منفعلانه دولتهای اروپایی، از آنان خواستند تا سیاستهای خود را بر مبنای اصول حقوق بشر و عدالت جهانی بازنگری کنند.