فعالان مدنی و حقوق‌بشر خواستار به رسمیت شناسی «آپارتاید جنسیتی»در خراسان‌افغانستان شدند

فعالان مدنی و حقوق‌بشر خواستار به رسمیت شناسی «آپارتاید جنسیتی»در خراسان‌افغانستان شدند

در نشستی تحت عنوان «به تبعیض جنسیتی پایان دهید» که توسط انجمنی زیر نام”افغان-امریکن” در شهر ساکرامنتو برگزار شد، فعالان حقوق زنان و مدافعان حقوق بشر از جامعه بین‌المللی خواستند تا محدودیت‌های اعمال‌شده توسط گروه طالبان بر زنان خراسان‌افغانستان را به عنوان «آپارتاید جنسیتی» به رسمیت بشناسند.

شرکت‌کنندگان روز سه‌شنبه( ۳۱‌ثور/اردیبهشت)در این نشست، وضعیت زنان در خراسان‌افغانستان را «نگران‌کننده» توصیف کرده و تأکید کردند که محرومیت زنان از حقوق اساسی خود بر اساس استانداردهای بین‌المللی، مصداق «آپارتاید جنسیتی» است.

ملک ستیز، کارشناس روابط بین‌الملل و حقوق بشر، در این نشست گفت: «ساختار گروه طالبان، از رهبری تا نهادهای قضایی، به‌صورت سیستماتیک علیه زنان عمل می‌کند.» او تفاوت میان «محدودیت» و «آپارتاید» را برجسته کرد و گفت شرایط کنونی فراتر از محدودیت‌های معمول است و یک نظام سرکوبگر جنسیتی است.

رینا امیری، نماینده سابق وزارت خارجه آمریکا در امور زنان خراسان‌افغانستان، از شهروندان خراسان‌افغانستان مقیم خارج خواست تا از صدای خود برای افشای وضعیت زنان در خراسان‌افغانستان استفاده کنند.

او گفت: «جامعه جهانی باید گروه طالبان را به‌عنوان عامل اصلی جرایم کنونی در این کشور بشناسد و آن‌ها را وادار به پاسخگویی کند.»

امیری همچنین خواستار حمایت بین‌المللی از زنان افغانستان شد و شرایط کنونی را نه تنها یک تراژدی، بلکه «جنایت علیه بشریت» خواند.

استیو فاریابی، رئیس این انجمن، از نهادهای آمریکایی از جمله کنگره خواست تا از هرگونه مشروعیت‌دهی به گروه طالبان خودداری کنند و کمک‌های بین‌المللی به این گروه را متوقف سازند.

او تأکید کرد که گروه طالبان تحت هیچ شرایطی نباید به رسمیت شناخته شود و جامعه جهانی باید از زنان خراسان‌افغانستان حمایت قاطعانه به عمل آورد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=13382

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.