«خراسان» به این معناست که این نهضت عیاری و فتوت و جوانمردی دارای ریشه های عمیق تاریخی ، فکری، فلسفی، ادبی و فرهنگ و سیاسی به نام خراسان است. اما «عیاری از خراسان» به این معنا که جوانمردی از بستر فرهنگی خراسان برخاسته و در متن خراسان/افغانستان سیاست و حکومت می¬کند، و در متن خراسان/افغانستان، سبک زندگی خراسانی اسلامی را به نمایش میگذارد. سبک زندگی که بازخوانی و بازسازی و نوسازی آن به عهدهای نسل ماست.
این جاست که ارزش کار آن استاد، با نثر استادانه و داستانی او با جان و دل لمس میشود، روشن میشود که کار او از چی ژرفای تاریخی، پهنای جغرافیایی و بلندای آرمانی برخوردار بوده است، روانش شاد و یادش گرامی باد.
سه. خراسان نام تاریخی (افغانستان) و چونان هویت مرده؛ میدانیم که یکی از بدعات سوء سیاسی عصرمان، تاریخسازی برای جغرافیاها و کشورهای بود که حد و مرز آنها توسط، استعمار انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و … تعیین شده بود و اسمهای، نامسمی را بر آن¬ها گذاشته بودند. یادم میآید که در درس «جامعه شناسی سیاسی خراسان/افغانستان» استاد دکتر سید عسکر موسوی حفظه الله – از زبان انگلیسها نقل میکرد که «تاریخ جهان را ما نوشتهایم». آنگاه بود که به عمق تاریخسازی جعلی کل منطقه پی بردم.