استخبارات روسیه: غرب با حمایت از مخالفان گروه طالبان در پی بی‌ثبات‌سازی خراسان‌افغانستان است

استخبارات روسیه: غرب با حمایت از مخالفان گروه طالبان در پی بی‌ثبات‌سازی خراسان‌افغانستان است

سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه می‌گوید که غرب برای بی‌ثبات‌سازی خراسان‌افغانستان از مخالفان طالبان حمایت می‌کنند.

آقای ناریشکین، ادعا کرده که کشورهای غربی به‌دلایل ژیوپولتیکی در تلاش‌اند تا با پشتیبانی از مخالفان گروه طالبان، ثبات خراسان‌افغانستان را بر هم زنند.

محمد اکرم اندیشمند، کارشناس امور سیاسی می‌گوید که در دو سال گذشته، ایالات متحده امریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، میلیاردها دالر کمک بشردوستانه به خراسان‌افغانستان اختصاص داده‌اند. هدف اصلی این کمک‌ها، جلوگیری از فروپاشی کامل اقتصادی، مدیریت بحران انسانی و کاهش موج مهاجرت بوده است.

آقای اندیشمند در ادامه افزوده است که اما دولت روسیه تاکنون هیچ‌گونه کمک اقتصادی قابل‌توجهی به خراسان‌افغانستان ارائه نکرده است.

او معتقد است که کشورهای غربی، به‌ویژه اروپای غربی، نه تنها تمایلی به بی‌ثباتی در خراسان‌افغانستان ندارند، بلکه از بیم افزایش مهاجرت، خواستار حفظ ثبات نسبی در این کشور هستند. افزون بر این، هیچ سند یا گزارشی مبنی بر حمایت نظامی غرب از گروه‌های مسلح مخالف طالبان در دست نیست.

به باور این کارشناس امور سیاسی، از سوی دیگر، توافق‌نامه‌ی دوحه میان گروه طالبان و ایالات متحده آمریکا که در سال ۲۰۲۰ به امضا رسید، همچنان مبنای تعامل رسمی دو طرف محسوب می‌شود. به باور ناظران، اگر امریکا در پی جنگ مجدد با گروه طالبان بود، هرگز چنین توافقی را امضا نمی‌کرد و مسیر دیپلماتیک را پی نمی‌گرفت.

او همچنان می‌گوید که با توجه به داده‌های موجود، ادعای سرگئی ناریشکین بیش از آن‌که مبتنی بر واقعیت‌های میدانی باشد، به نظر می‌رسد بخشی از بازی سیاسی روسیه در برابر نفوذ غرب در منطقه باشد؛ که اهداف تبلیغاتی دارد و نه اطلاعاتی.

اندیشمند باور دارد که پس از خروج نیروهای امریکایی از خراسان‌افغانستان در تابستان ۲۰۲۱ و بازگشت گروه طالبان به قدرت، تعامل محتاطانه میان غرب و گروه طالبان آغاز شد. با وجود نگرانی‌های عمیق در خصوص حقوق بشر و آزادی‌های مدنی، کشورهای غربی تلاش کرده‌اند با ارائه کمک‌های بشردوستانه از فروپاشی کامل نظام اقتصادی خراسان‌افغانستان جلوگیری کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنان افزوده است که در مقابل، کشور روسیه با وجود موضع‌گیری‌های رسمی علیه گروه طالبان، نقش فعالی در عرصه کمک‌های میدانی یا سازوکارهای ثبات‌ساز نداشته است.

این گفته ها در حالی مطرح می‌شود که کشور روسیه هفته قبل، گروه طالبان را از فهرست گروه های ممنوعه به تعلیق کرده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=12162

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.