مرکز مطالعات پنجشیر در گزارش تحقیقی که سهشنبه شب(۲۱ حوت/اسفند) منتشر شده گفته که گروه طالبان در تلاش معتاد سازی جوانان استان پنجشیر به مواد نشهآور هستند.
به گزارش این مرکز، در یک سال اخیر نزدیک به ۲۵۰تن از جوانان پنجشیر مبتلا به مواد نشهآور بهویژه “زی_کپ و تابلیت ” k” شده است.
مرکز مطالعات پنجشیر در گزارش اخیرش گفته که ۲۴۱جوان که سن شان بین ۱۵ الی ۳۰ سال هستند مبتلا به مواد مخدر بخصوص مصرف قرصهای زیکپ و تاپلیت k شده اند.
بر اساس این گزارش، در یک سال گذشته، میزان مبتلایان به مواد و قرصهای نشهآور همچون زیکپ، تاپل_یت، تریاک و چرس به طور چشمگیری افزایش یافته است.
این گزارش نشان میدهد که شمار افراد مبتلا به این مواد نشهاور در مرکز استان پنجشیر با ۶۷ نفر در راس قرار دارد و حصه اول با ۴۱ نفر و پریان با ۴۰ نفر مبتلا در ردهی دوم و سوم قرار دارند.
این گزارش میافزاید که ۳۸ نفر در رخه اعتیاد دارند و ۲۵ نفر در شهرستان دره و ۱۵ تن در عنابه و ۸ تن در آبشار و ۷ تن در شتل معتاد به مواد هستند.
این مرکز در گزارشش تاکید کرده که اعتیاد به مواد یاد شده در میان جوانان شهرستانهای عنابه، آبشار و شتل تازه درحال شیوع است.
طبق گزارش، پنجشیر پیش از سقوط جمهوریت یگانه استانی بوده که آمار مبتلایان به مواد مخدر نسبت به دیگر استانها اندک بوده است. اما اکنون با حضور گستردهی گروه طالبان در پنجشیر، اعتیاد جوانان در حال افزایش است.
بر اساس گزارش، در اکثرا موارد افراد گروه طالبان تامین کننده مواد به این جوانان هستند. منابع در پنجشیر میگویند افراد و فرماندهان پاسگاههای این گروه این مواد را با قیمت خیلی کم و به آسانی در پنجشیر قابل دست س ساخته اند و در برخی موارد، به شکل رایگان نیز توزیع میکنند.
این گزارش افزوده است که بهای یک “لوله” چرس قبلا ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ روپیه بود و حالا به ۱۰۰ روپیه رسیده است. همچنان بهای یک قرص زیکپ و تابلیت k قبلا ۱۰۰ تا ۳۰۰ روپیه بود و حالا ۵۰ تا ۸۰ روپیه رسیده است.
آگاهان، این استراتیژی گروه طالبان را در پنجشیر خطرناک میدانند و میگویند که گروه طالبان بخاطر از بین بردن روحیه مقاومت و مطیع سازی مردم پنجشیر دست به این کار زده اند.
این مرکز پیش از این نیز در زمینهی شمار بازداشت شدگان پنجشیر از سوی گروه طالبان و غصب خانه پنجشیر توسط این گروه و تاراج معادن این استان گزارشهایی منتشر کرده است.