عمران رحیمی از امریکا اخراج میشود
عمران رحیمی، یکی از یوتیوبرهای که در پسا سقوط نظام جمهوریت و روی کار آمدن دوباره گروه طالبان به فعالیت در شبکه یوتیوب به آغاز کرد.
این یوتیوبر نزدیک به گروه طالبان فعالیتهایش به دو بخش عمده خلاصه میشود. برجسته سازی فساد و سرمایههای مقامهای حکومت پیشین خراسانافغانستان و تمجید گروه مقامهای گروه طالبان.
رحیمی در جریان ماموریتاش از خانههای اسماعیل و اسپنتا در هرات شروع تا خانههی عطا محمد نور در بلخ و مارشال عبدالرشید دوستم در شبرغان برنامه تهیه کرد.
او همچنین با دسترسی نامحدود به فرماندهان گروه طالبان، از فعالیتهای نظامی این گروه گزارشهایی تهیه و منتشر میکرد. محتوای کانال «میهن» که توسط رحیمی مدیریت میشد، بازخورد گستردهای در یوتیوب، فیسبوک، اینستاگرام و تیکتاک داشت.
این فعالیتهای یوتیوبر نزدیک به طالبان در کانال زیر عنوان میهن در شبکه یوتیوب به نشر میشد با برجستهسازی زیبای خانههای مقامهای حکومت پیشین و مصارف آن کوشش میکرد که مقامهای حکومت پیشین را به اذهان عامه بزند.
قابل یادآوری است که این برنامهها معمولا در خانهها باغها و ملکیتهای مقامهای حکومت پیشین که مربوط به قوم تاجیک، هزاره و ازبک میباشد، تهیه میشود و اگر از خانه مقامهای حکومت پیشین قوم پشتون هم ثبت شده باشد، تعدادی آن انگشتشمار است.
این سفیدنمائی چهرههای مقامهای گروه طالبان و سیاه نمایی چهرههای مقامهای پیشین حکومت خراسانافغانستان واکنشها را شماری از نویسندگان، فعالان مدنی، خبرنگار و برخی مقامهای حکومت پیشین را در شبکههای اجتماعی به همراه داشت.
جالب این است که این یوتیوبر گروه طالبان بعد از انجام ماموریت اش ویزه ایالات متحده امریکا را به دست آورد و از طریق پاکستان وارد آمریکا شد. رفتن رحیمی در کشور ایالات متحده آمریکا در رسانهها بازتاب گسترده یافت و واکنشهای زیادی از جمله مقامهای آمریکا را به دنبال داشت.
تیم بورچت، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، از ورود عمران رحیمی، یوتیوبر نزدیک به اداره استخبارات طالبان به آمریکا ابراز نگرانی کرد و گفت این شخص دسترسی نامحدودی به فرماندهان گروه طالبان دارد و اخیراً با دریافت ویزا از اسلامآباد پاکستان وارد آمریکا شده است.
در این نامه آمده است که عمران رحیمی پس از بازگشت گروه طالبان به قدرت، برای سفیدنمایی این گروه در یوتیوب فعالیت میکرد و اواخر سپتامبر با دریافت ویزا وارد آمریکا شده است.
براساس معلومات منابع مطلع، عمران رحیمی در وسط سال ۱۴۰۱ توسط جواد سارگر، یک مقام اداره استخبارات گروه طالبان استخدام شد و کانالی به نام میهن را در یوتیوب راهاندازی کرد. رحیمی به سفارش اداره استخبارات گروه طالبان، از خانهها، باغها و ملکیتهای برجا مانده از مقامهای دولت پیشین خراسانافغانستان گزارش تهیه میکرد و در این گزارشها ادعاهایی را علیه مقامهای دولت پیشین مطرح مینمود.
به دنبال نادیده گرفتن نامه تیم بورچت به آنتونی بلینکن وزیر خارجه پیشین امریکا، و بار
روی کار آمدن حکومت دونالد ترامپ، تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا دو باره خواستار اخراج عمران رحیمی، یوتیوبر حامی گروه طالبان از ایالات متحده شده است.
تیم بورچت، در تازهترین واکنش گفته است که این یوتیوبر «ارتباطات بالقوه» با استخبارات گروه طالبان دارد و به دلیل خطرات امنیتی و تهدید به ارزشهای امریکا باید از این کشور اخراج شود.
تیم بورچت روز جمعه(۱۲ دلو/بهمن)، در بیانیهای در شبکه اجتماعی اکس نوشته است که دولت بایدن با کمال میل به مردی ویزا داد که دسترسی نامحدود به فرماندهان ارشد گروه طالبان داشت.
آقای بورچت در ماه میزان امسال در ارتباط به این یوتیوبر نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه پیشین امریکا نوشت. او در این نامه نگرانیهای درباره ارتباطات عمران رحیمی با فرماندهان ارشد گروه طالبان به ویژه سراج الدین حقانی وزیر داخله این گروه و تهدیدات احتمالی ناشی از حضور او در ایالات متحده مطرح کرده است.
در این بیانیه آمده است که رحیمی بهطور فعال در سفیدنمایی چهره رژیم وحشی گروه طالبان مشارکت داشته، همواره از اقدامات آنها بهعنوان تامین ثبات تمجید کرده و اعضای دیاسپورای در غرب را به بازگشت به مناطق تحت کنترول گروه طالبان تشویق کرده است.
بورچت مدعی است که رحیمی ارتباط نزدیکی با رهبری طالبان و فعالیتهای تبلیغاتی آنان داشته است.
طبق گفتهها او، رحیمی از دسترسی بدون محدودیت به مقامهای ارشد طالبان، از جمله اعضای شبکه حقانی برخوردار بوده است.
از سوی هم، گروه «وتآنآراففور»، یک نهاد مدافع حقوق کهنهسربازان امریکایی، گزارش داده که رحیمی در محفلهای عمومی از رهبران گروه طالبان تمجید کرده و سراجالدین حقانی، از افراد زیر تعقیب افبیآی که برای بازداشت او جایزهای ۱۰ میلیون دالری تعیین شده، را «خلیفه» خوانده است.
بورچت همچنان به یک رویداد دیگر اشاره کرده که در آن رحیمی از تمایل یکی از فرماندهان طالبان برای جهاد در خارج از خراسانافغانستان استقبال کرده و با عبارت «بسیار خوب» پاسخ داده است.
او در ایکس نوشته که این یوتوبر هنوز هم داخل خاک امریکاست و باید خراج شود.
این نگرانی در حالی ابراز میشود که پیش از این نصیراحمد توحیدی، شهروند خراسانافغانستان ساکن شهر اوکلاهاما، به اتهام برنامهریزی برای حمله در روز انتخابات آمریکا بازداشت شد.
توحیدی که در سپتامبر ۲۰۲۱ با ویزای ویژه مهاجرت وارد ایالات متحد آمریکا شده است، متهم است که تصمیم داشت این حمله را به دستور داعش انجام دهد.
گفتنی است که این ادعاها نگرانیهایی جدی درباره امنیت ملی امریکا و روند تأیید ویزه برای افرادی با روابط مشکوک یا تهدیدآمیز ایجاد کرده است.