بریتانیا به طرح اجرای پرونده نقض حقوق‌بشر خراسان‌افغانستان به دادگاه بین المللی دادگستری پیوست

بریتانیا به طرح اجرای پرونده نقض حقوق‌بشر خراسان‌افغانستان به دادگاه بین المللی دادگستری پیوست

آنلیس دادز، مسئول امور توسعه در وزارت خارجه و وزیر دولت در امور زنان و برابری بریتانیا، روز سه شنبه(۲۵ جدی/دی) در نشست پارلمان این کشور گفت”:در نهم جنوری اعلام کردم که بریتانیا رسما به فهرست کشورهایی ملحق شده است که متعهد به حمایت سیاسی از طرح ارجاع خراسان‌افغانستان به دیوان بین‌المللی دادگستری به دلیل نقض کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان، هستند.»

اخیرا چیلی، فرانسه، مکسیکو، اسپانیا، کاستاریکا و لوکزامبورگ پرونده نقض حقو‌ق زنان خراسان‌افغانستان را به دادگاه بین‌المللی کیفری در هالند ارجاع داده‌اند. این کشورها از دادستان این دادگاه خواسته‌اند تا به نقض مداوم و سیستماتیک حقوق زنان و دختران در این کشور توجه کند.

پیش از این ۲۴ کشور دیگر نیز تهدید کرده بودند که اگر گروه طالبان در سیاست‌های خود علیه زنان تجدید نظر نکنند، به دادگاه بین‌المللی دادگستری در لاهه شکایت خواهند کرد.

روز سه‌شنبه، ۲۵ جدی در نشست پارلمان این کشور به پرسش لیزا اسمارت، عضو حزب لیبرال دموکرات در مورد حقوق زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان و اقدام بریتانیا در برابر ممنوعیت‌های این گروه علیه زنان، پاسخ داد.
لیزا اسمارت در این نشست پرسید: «دولت بریتانیا چه فشاری بر طالبان وارد می‌کند تا اطمینان حاصل شود که زنان و دختران می‌توانند به مکتب بازگردند؟»
آنلیس دادز، مسئول امور توسعه در وزارت خارجه و وزیر دولت در امور زنان و برابری بریتانیا در پاسخ به این پرسش گفت که لندن عمیقا از نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان نگران است. او گفت:‌ «ما به دنبال استفاده از هر راهی برای اعمال فشار [بر طالبان] هستیم».
او تاکید کرد: «در نهم جنوری اعلام کردم که بریتانیا رسما به فهرست کشورهایی ملحق شده است که متعهد به حمایت سیاسی از طرح ارجاع افغانستان به دیوان بین‌المللی دادگستری به دلیل نقض کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان، هستند.»
اخیرا چیلی، فرانسه، مکسیکو، اسپانیا، کاستاریکا و لوکزامبورگ پرونده نقض حقو‌ق زنان افغان را به دادگاه بین‌المللی کیفری در هالند ارجاع داده‌اند. این کشورها از دادستان این دادگاه خواسته‌اند تا به نقض مداوم و سیستماتیک حقوق زنان و دختران در افغانستان توجه کند.
پیش از این ۲۴ کشور دیگر نیز تهدید کرده بودند که اگر طالبان در سیاست‌های خود علیه زنان افغان تجدید نظر نکند، به دادگاه بین‌المللی دادگستری در لاهه شکایت خواهند کرد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=11633

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.