واکنش‌ها بر کارزار تحریم تیم کریکت خراسان‌افغانستان؛ سرنوشت این تیم چه خواهد شد؟

واکنش‌ها بر کارزار تحریم تیم کریکت خراسان‌افغانستان؛ سرنوشت این تیم چه خواهد شد؟

جنجال‌ بر سر احتمال تحریم تیم کریکت خراسان‌افغانستان بخاطر محدودیت‌های گروه طالبان علیه زنان بالا گرفته است.

به تازه‌گی وزیر ورزش کشور آفریقای جنوبی به کارزار سیاستمداران بریتانیایی که خواستار تحریم تیم کریکت خراسان‌افغانستان شده بودند، پیوست.

روزنامه «گاردین» گزارش داده است که تیم‌های کریکت انگلیس و آفریقای جنوبی قرار است ماه آینده در جام قهرمانی شورای بین‌المللی کریکت به مصاف تیم خراسان‌افغانستان بروند، اما هر دو تیم با درخواست‌های فزاینده‌ای مواجه هستند تا این مسابقه را به دلیل وضعیت زنان در خراسان‌افغانستان تحریم کند.

کشور آفریقای جنوبی قرار است جام قهرمانان خود را در برابر تیم افغانستان افتتاح کند اما گایتون مک‌کنزی، وزیر ورزش آفریقای جنوبی از هیئت حاکمه کریکت کشورش خواست تا این مسابقه را رد کند.

آقای مک‌کنزی، گفته است که کریکت آفریقای جنوبی، فدراسیون‌های سایر کشورها و ICC [شورای بین‌المللی کریکت] باید به دقت درباره پیامی که ورزش کریکت می‌خواهد به جهان و به‌ویژه زنان در ورزش ارسال کند، فکر کنند.

او در ادامه افزوده است که این وظیفه من به عنوان وزیر ورزش نیست که تصمیم نهایی را در مورد اینکه آیا آفریقای جنوبی باید بازی‌های کریکت با خراسان‌افغانستان را رد کند یا نه، بگیرم. اگر این تصمیم من بود، مطمئناً این بازی اتفاق نمی‌افتاد.

وزیر ورزش آفریقای جنوبی هم‌چنان افزوده است که خود را از نظر اخلاقی ملزم به حمایت از تحریم این مسابقه احساس می‌کند، چرا که اداره گروه طالبان ورزش زنان را منع و تیم کریکت زنان خراسان‌افغانستان را منحل کرده است.

او در ادامه هم‌چنان افزوده است که برای من به‌عنوان مردی از نژادی که در دوران آپارتاید اجازه دسترسی برابر به فرصت‌های ورزشی را نداشت، امروز اگر در جای دیگری در جهان عین رفتار با زنان صورت می‌گیرد، نادیده گرفتن آن ریاکارانه و غیراخلاقی است.

ریحان ریچاردز، رئیس کریکت بورد افریقای جنوبی گفته است که تصمیم ممنوعیت بازی با تیم خراسان‌افغانستان زمانی موثر خواهد بود که همۀ اعضای شورای بین المللی کریکت تصمیم بگیرند.

آقای ریچاردز این نظر را پس از آن مطرح کرد که گایتون مکنزی وزیر ورزش افریقای جنوبی گفت که نباید با تیم خراسان‌افغانستان مسابقه شود، زیرا حکومت طالبان ورزش زنان و دختران را در خراسان‌افغانستان ممنوع کرده و تیم ملی کریکت زنان را منحل ساخته است.

این در حالی است که قبل از این اعضای پارلمان بریتانیا شنبه گذشته در یک نامه که حدود ۱۶۰ نماینده آن را امضاء کرده‌اند از کریکت بورد انگلستان خواستند تا به دلیل عدم حضور زنان اهل خراسان‌افغانستان در ورزش، مسابقات این کشور مقابل خراسان‌افغانستان را لغو کند.

در نامه نمایندگان پارلمان بریتانیا از کریکت بورد این کشور خواسته شده تا مسابقات انگلستان با خراسان‌افغانستان در مرحله گروهی جام قهرمانان ۲۰۲۵ را لغو کند.

این بحث پس از آن میان سیاسیون بریتانیا و آفریقای جنوبی باز شد که تعدادی از فعالان حقوق زن استرالیایی با اشاره به محدودیت‌های گروه طالبان بر زنان و ممنوعیت فعالیت تیم کریکت زنان در این کشور، از دولت استرالیا خواستند تا تمام مسابقات با تیم کریکت مردان خراسان‌افغانستان را تحریم کند.

این گروه که به عنوان زنان فمینیست استرالیا برای حقوق زنان شناخته می‌شود، روز پنج‌شنبه هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که از دولت استرالیا درخواست کرده است تا تیم ملی کریکت خراسان‌افغانستان را تحریم کرده و تمام بازی‌های این تیم را لغو کند.

همچنان گروهی از مدافعان حقوق زنان که تحت نام «شبکه حقوق زنان» در بریتانیا فعالیت می‌کنند، از دولت بریتانیا خواسته‌ بودند تا بازی آتی کریکت خود با تیم خراسان‌افغانستان را لغو کند.

قبل از این نیز تیم کریکت استرالیا سه مسابقه‌اش مقابل تیم کریکت خراسان‌افغانستان را که قرار بود در امارات عربی متحده برگزار شود، به دلیل ممنوعیت فعالیت تیم کریکت زنان خراسان‌افغانستان توسط گروه طالبان، لغو کرده بود.

جنجال‌ها بر سر نزدیکی اعضای تیم ملی کریکت خراسان‌افغانستان با مقام‌های حکومت گروه طالبان پس از آن آغاز شد که تصاویر راشد خان آرمان و دیگر بازیکنان این تیم در چندین مهمانی سراج الدین حقانی، وزیر داخله طالبان و انس حقانی، از اعضای ارشد حکومت گروه طالبان به رسانه‌ها نشر شد.

نشر این تصاویر واکنش‌های سیاسیون، فعالان مدنی و فرهنگی، نویسندگان و خبرنگاران به همراه داشت و آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی خواهان تحریم تیم کریکت خراسان‌افغانستان شدند.

از سوی هم تحریم تیم کریکت خراسان‌افغانستان واکنش مخالفان و موافقان خود را به همراه داشته است.

لیزا ناندی، وزیر فرهنگ بریتانیا در واکنش به خواست تحریم بازی‌های کریکت با خراسان‌افغانستان گفته است ورزشکاران افردی نیستند که به‌خاطر اقدامات وحشتناک گروه طالبان در برابر زنان و دختران مجازات شوند. و تیم کریکت مردان بریتانیا باید در جام قهرمانان در برابر خراسان‌افغانستان بازی کند.

از سوی هم، حامد کرزی، رئیس‌ جمهور پیشین در حمایت از تیم ملی کریکت گفته است که کریکت و دیگر ورزشکاران کشور با افتخارات خویش نام و پرچم خراسان‌افغانستان را درخشان نگه داشته اند.

‌آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته که “مردم” همیشه از ورزشکاران خود حمایت و آنها را تشویق کرده‌اند.
او ابراز امیدواری کرده است که ورزشکاران موفقیت‌های بیشتری برای کشور به ارمغان بیاورند.

از سوی دیگر، حنیف اتمر وزیر خارجه سابق خراسان‌افغانستان گفته است که این اقدام پیامدهای جدی اخلاقی، قانونی و سیاسی خواهد داشت.

آقای اتمر در ادامه خواستار تشکیل تیم کریکت زنان در خارج از کشور شد و گفته است این اقدام فشار سیاسی بر گروه طالبان وارد می‌کند.

او هم‌چنان در شبکه اکس افزوده است که مجازات قربانیان و مردم مظلوم هیچ‌گاهی باعث تغییر ستمگران نمی‌شود. چنین اقدامی بر سیاست‌های گروه طالبان تاثیری نخواهد گذاشت.

فوزیه کوفی، نماینده‌ی پیشین مردم بدخشان در پارلمان خراسان‌افغانستان از فدراسیون کریکت انگلستان خواهان این شد که مسابقه تیم کریکت خراسان‌افغانستان با تیم کریکت انگلستان لغو شود.

به دنبال فراخوان‌های گسترده مبنی‌بر تحریم بازی تیم ملی کریکت خراسان‌افغانستان با انگلستان، اسکای‌نیوز نوشت که شورای بین‌المللی کریکت قصد ندارد به این درخواست‌ها پاسخ مثبت بدهد.

طبق گزارش، یک سخنگوی این شورا گفت بازیکنان مرد تیم ملی کریکت خراسان‌افغانستان، نباید به‌خاطر سیاست‌های گروه طالبان مجازات شوند، چرا که آن‌ها نمی‌توانند مواضع حکومت گروه طالبان را «کنترول» کنند.

او گفت شورای بین‌المللی کریکت متعهد است که به گونه سازنده از نفوذ خود برای حمایت از تیم ملی کریکت خراسان‌افغانستان و تضمین فرصت‌هایی برای حضور زنان و مردان خراسان‌افغانستانی در این ورزش، استفاده کند.

براساس سیاست شورای بین‌المللی کریکت کشورهای دارای تیم‌های «فارمت تست»، نیاز به تشکیل تیم کریکت زنان دارند.

این مقام شورای بین‌المللی کریکت گفت که یک کارگروه ویژه تحت رهبری عمران خواجه، معاون این شورا، برای پیشبرد گفت‌وگوها در این زمینه تشکیل شده است.

گفتنی است که قرار است تیم کریکت کشور افریقای جنوبی در بازی جام قهرمانان، در ۲۱ فبروری در شهر کراچی، کشور پاکستان مقابل تیم کریکت خراسان‌افغانستان به میدان برود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=11619

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.