غبار زهراگین در شبه قاره هند، از کشور بنگله‌دیش تا کابل وسعت پیدا می‌کند

غبار زهراگین در شبه قاره هند، از کشور بنگله‌دیش تا کابل وسعت پیدا می‌کند

غبار زهراگین در شبه قاره هند، از کشور بنگله دیش تا شهر کابل، پایتخت خراسان‌افغانستان وسعت پیدا می‌کند.

نجیب الله سدید، کارشناس منابع آب در صفحه‌ی فیس‌بوک خود نگاشته که تصویر ستلایت روز سه‌شنبه(۲۲ عقرب/آبان) در شبه قاره هند، نشان دهنده غبار عظیم از هوا آلوده است که قسمت های زیادی را در این شبه قاره پوشانیده است.

او در ادامه افزوده است که وسعت این غبار از کشور بنگله دیش تا شهر کابل ادامه پیدا می‌کند. و تمام ساحات کم ارتفاع توسط این غبار پوشانیده شده است.

آقای سدید با این سوال که این غبار چرا زهراگین است؟ گفته است که این غبار حاوی آلودگی است که عمدا شامل ذرات معلق با قطر ۲.۵ مایکرومتر( نایتروجن) اوکساید (سلفردای اکساید) کاربن مونو اکساید و دای اکساید می باشند که از اثر سوخت فوسیلی یعنی ذغال( چوب باقیایی) زراعتی( نفت) و غیره در هوا تجموع می کنند.

به گفته‌ی این کارشناس منابع آب، این گازات و ذرات معلق امراض به‌شمول سکته مغزی، امراض انسدادی مزمن ریوی، سرطان‌های رگ، برونش و شش، و عفونت‌های تنفسی را سبب می‌گردد.

آقای سدید در ادامه نگاشته است که در فصل زمستان این آلودگی نزدیک سطح زمین بخصوص در مناطق کم ارتفاع از اثر پدید موسوم به وارونگی حرارتی (Thermal Inversion) تجمع می‌کند.

او در اخیر نگاشته است که کشور خراسان‌افغانستان نیز قسمت‌های کم ارتفاع در استان‌های ننگرهار، لغمان، کابل و پروان از این آلودگی همواره در زمستان متاثر می‌گردند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=11420

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.