خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت که مخالفتهای گلبدین حکمتیار با سیاست گروه طالبان، شبیه خاری در چشم این گروه است.
منتقدان اما با اشاره به سابقه ضدحقوق بشری رهبر حزب اسلامی میگویند حکمتیار تفاوت ایدیولوژیک زیادی با گروه طالبان ندارد.
در ماههای گذشته روابط گروه طالبان با رهبر حزب اسلامی دچار کش و قوسهای فراوانی شده است.
وزارت عدلیه گروه طالبان حکمتیار را به غصب زمین دولتی متهم کرده و او را از یک جایداد دولتی در دارالامان کابل اخراج کرد. حکمتیار نیز در واکنش به آن در برابر سیاستهای گروه طالبان در سخنرانیهای عمومی خود اعتراض کرده است.
در کنار استرداد خانه گلبدین حکمتیار و بستن تلویزیون بریا، عبدالحکیم شرعی وزیر عدلیه گروه طالبان هفته گذشته در واکنش تندی به او گفت: «شما بعد از پیروزی» گروه طالبان در اسد ۱۴۰۰ ماندید، اگر نظام را دوست نداشتید، باید کشور را ترک میکردید».
یکی از اعضای رهبری حزب اسلامی برای خبرگزاری فرانسه توضیح داده است: «ما معتقدیم که اسلام دیکتاتوری نیست و رهبر گروه طالبان در برابر این سخنرانی [هایحکمتیار] حساسیت دارد.»
با این حال از نظر این دیپلومات مقامهای گروه طالبان در نحوه برخورد با گلبدین حکمتیار گیر ماندهاند زیرا او از شبکه حمایت و حفاظت در داخل گروه طالبان بهره میبرد. در گزارش آمده که برخی از فرماندهان سابق حزب اسلامی که اکنون فرمانده گروه طالبان هستند نیز از حکمتیار حمایت میکنند.
خبرگزاری فرانسه براساس تحلیل کارشناسان نوشته به نظر میرسد که گلبدین حکمتیار بین دو جناح اصلی گروه طالبان در قدرت یعنی جبهه قندهار و مقامهای گروه طالبان در کابل شکاف ایجاد کند.