واشنگتن‌تایمز: امریکایی‌ها عامل حمله مرگ‌بار بر میدان هوایی کابل را از هند به خراسان‌افغانستان انتقال داده بود

واشنگتن‌تایمز: امریکایی‌ها عامل حمله مرگ‌بار بر میدان هوایی کابل را از هند به خراسان‌افغانستان انتقال داده بود

چند روز پس نشر تحقیق تازه فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) در مورد حمله در جریان روند تخلیه بر «دروازه آبی» میدان هوایی کابل، واشنگتن‌تایمز به نقل از منابع خود گزارش داده که عبدالرحمان اللوگری که عامل این حمله معرفی شده است، توسط امریکا از هند وارد خراسان‌افعانستان شده بود.
این نشریه چهارشنبه‌شب(۵ ثور/اردیبهشت)، به نقل از برخی از اعضای جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا گزارش داده است که اللوگری در سال ۲۰۱۷ هنگام تلاش برای انجام یک حمله در هند بازداشت و سپس از سوی ایالات متحده به خراسان‌افغانستان انتقال داده شده بود.
در این گزارش آمده است: «او[اللوگری] از زندانی به زندان دیگر منتقل شد تا این‌که در جنوری ۲۰۲۱ به زندان بگرام، پایگاه هوایی مهم که توسط نیروهای امریکایی اداره می‌شد، انتقال داده شد.»
یکی از این منابع که نامی از وی در گزارش برده نشده، گفته است که نیروهای امریکایی در نیمه‌شب ۲ جولای ۲۰۲۱، پایگاه بگرام را بدون همگاهنگی با نیروهای”افغان” ترک کرده بودند.
به گفته این منبع، اللوگری و برخی دیگری اعضای زندانی داعش تا تصرف پایگاه نظامی بگرام توسط گروه طالبان، در زندان این پایگاه به سر می‌بردند.
پس از تسلط گروه طالبان، این گروه عامل حمله بر دروازه آبی میدان هوایی کابل را در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ یعنی ۱۱ روز پیش از وقوع این حمله آزاد کرده بودند.
بربنیاد این گزارش، فرماندهان ارشد امریکایی از طالبانی که افراد لوگری را آزاد کرده بودند، توقع داشتند تا هر گونه نفوذی داعش را شناسایی کنند.
این گزارش همچنان تصریح کرده است که بیشتر جمهوری‌خواهان کمیته روابط خارجی
مجلس نماینده‌گان امریکا به این باورند که نظامیان این کشور می‌توانستند از نزدیک‌شدن بمب‌گذار انتحاری به دروازه آبی میدان هوایی کابل جلوگیری کنند.
یکی از اعضای این کمتیه تاکید کرده است: «این کمیته موافق نیست که جلوگیری از حمله بر دروازه آبی اجتناب‌ناپذیر بود.»
این در حالی است که چند روز پیش سنتکام در تحقیق تازه خود در مورد حمله ماه آگست ۲۰۲۱ داعش بر دروازه آبی میدان هوایی کابل، این حمله را غیرقابل جلوگیری خوانده بود.
در پی این حمله ۱۳ نظامی امریکایی و بیش از ۱۷۰ غیرنظامی افغان کشته شده بودند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://khorasantimes.com/?p=10161

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.